Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بازشناسی کتاب «این کیمیای هستی» اثر دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، از سوی مرکز حافظ‌شناسی و کرسی پژوهشی حافظ، با همکاری اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و مرکز پژوهش‌های زبان و ادب فارسی دانشگاه شیراز، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب کشور برگزار می‌شود.

در این نشست که روز یکشنبه ۲۵ فروردین‌ماه ۱۳۹۸، ساعت ۱۷ در سالن غزل مجموعه‌ی تالار حافظ (واقع در چهارراه حافظیه) برگزار می‌شود، جعفر مؤید شیرازی و نصرالله امامی سخنرانی خواهند کرد ضمن اینکه ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب سه جلدی «این کیمیای هستی»، به یادداشت‌ها و درس‌گفتارهای استاد شفیعی کدکنی درباری حافظ اختصاص دارد که در سال ۹۷، برای نخستین‌بار توسط نشر سخن به چاپ رسیده است.

جلد اول این کتاب با عنوان «جمال‌شناسی و جهانِ شعری»، شامل مقالاتی است که هر کدام، نکته‌ای یا نکته‌هایی را درباره‌ی هنر حافظ مطرح می‌کند.

جلد دوم با عنوان «یادداشت‌ها و نکته‌ها»، دربرگیرنده‌ی یادداشت‌ها و نکته‌هایی درباره‌ی یک بیت یا یک مصراع از حافظ است. افزون‌بر این، دو یادداشت دیگر با عنوان ترجمه‌ی شعرهای عربی حافظ و چند نکته‌ی حافظ‌شناسی در دیوان خمّاری، در این جلد آورده شده است.

جلد سوم کتاب با عنوان «درس‌گفتارهای دانشگاه تهران»، به مجموعه یادداشت‌های دانشجویان دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران اختصاص دارد که در طول سال‌ها از کلاس‌های درس حافظ استاد، به سلیقه‌ی خود برداشته‌اند.

کد خبر 4586777

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز حافظ شناسی کتاب و کتابخوانی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۳۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • ۱۵ هزارکرمانی در طرح زندگی با آیه ها حافظ ۳۰ آیه‌ منتخب قرآن شدند
  • آماده‌سازی و نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • استوری عجیب هادی چوپان؛ سعدی و حافظ فقط؟ نه من هم هستم! + عکس