Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:47:13 GMT

گردهمایی استادان زبان فارسی در شیراز

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۰۲۱۷۲

گردهمایی استادان زبان فارسی در شیراز

استادان زبان و ادبیات فارسی که به مناسبت یادروز حافظ و نیز همایش انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی به شیراز سفر کرده‌اند از این شهر، زبان فارسی و حافظ و سعدی سخن گفتند.

‌به گزارش ایسنا، کاووس حسنلی ‌رئیس مرکز حافظ‌شناسی شامگاه سه‌شنبه (١٧ مهرماه) در جمع این استادان، وضعیت کتابخوانی و مطالعه را در حوزه ادبی نامطلوب خواند و گفت: شمارگان کتاب‌ها نشان می‌دهد اوضاع کتابخوانی خوب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه تاکید کرد: گرچه دل خوش داشته‌ایم که گروهی به صورت الکترونیکی کتاب بخوانند، اما نسل کتابخوان گذشته را از دست داده‌ایم.

همچنین پروفسور سیدعین‌الحسن از دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی که یکی از میهمانان این مراسم بود، برای دقایقی از علاقه خود به شیراز سخن گفت.

او با اشاره به تاثیر حضور انگلستان طی ۲۰۰ سال گذشته در کشور هند بیان کرد: ۲۰۰ سال پیش صورت حال ما چیز دیگری بود، از زمانی که انگلیسی‌ها به هند آمدند کتابخانه‌های ما را ضعیف کردند.

این استاد زبان و ادبیات فارسی افزود: گرچه دچار چنین فقدانی شدیم، به قول مولانا که می‌گوید ما ز قرآن مغز را برداشتیم، پوست را نزد سگان انداختیم، مغز کلام را برگرفتیم و استخوان آن را برای سگان می‌اندازیم.

عین‌الحسن تاکید کرد: ما برای ایرانیان و متخصصان حافظ احترام بسیاری قائل هستیم.

او با اشاره به شرح‌های بسیاری که همه‌ساله درباره حافظ در ایران نوشته می‌شود، درخواست کرد شمارگانی از کتاب‌هایی که همه‌ساله درباره حافظ به چاپ می‌رسد به دانشگاه جواهر لعل نهرو فرستاده شود.

آذرمیدخت صفوی استاد ادبیات و زبان فارسی دانشگاه جانپور هند نیز با بیان این‌که در شیراز بودن همیشه رویای ماست، افزود: شیراز نه تنها برای ما که ادبیات فارسی می‌خوانیم، بلکه برای همه هندیان اهمیتی ویژه دارد.

او خاطرنشان کرد: دو شخصیت بزرگ سعدی و حافظ در هند شناخته‌شده هستند. ما دبستان سعدی را آموزش می‌دهیم و خود به حافظ تفأل می‌زنیم.

صفوی با بیان این‌که مقام شیراز برای ما تا بدان جاست که برخی شهرهای هند را با نام شیراز هند می‌خوانند از جمله جانپو، ادامه داد: هر وقت به شیراز می‌آیم ساعاتی را خاموش در حافظیه می‌نشینم و با حافظ سخن می‌گویم و از وجود او احساس خوشبختی می‌کنم.

او ادبیات فارسی را دارنده بهترین آرمان‌های انسانی دانست و گفت: وقتی حافظ می‌خوانم از جهان چیزهای دیگری درک می‌کنم.

این استاد دانشگاه همچنین درباره وضعیت کتابخوانی در هند گفت: وضعیت کتابخوانی در سراسر جهان نامطلوب است، زیرا کتاب‌های الکترونیکی باعث رانده شدن کتاب‌های کاغذی شده‌اند. گرچه آن‌ها که ادبیات می‌خوانند و شعر می‌دانند، حتما حافظ را در کنار خود دارند و هرگاه این کتاب را باز می‌کنند به آن‌ها می‌گوید این نیز بگذرد.

همچنین ابوالکلام سرکار، استاد ادبیات فارسی از کشور بنگلادش در این ضیافت گفت: در منبرهای بنگلادش پس از قرآن و حدیث پیامبر (ص) از سعدی سخن می‌گویند.

او بیان کود: برخی در کشور ما آرزو دارند به سرزمین پاک سعدی قدم بگذارند، مانند کسانی که دوست دارند به مکه بروند.

این استاد دانشگاه همچنین وضعیت مطالعه را در این کشور مطلوب خواند و گفت: پیش از این تعداد کتابخانه‌ها در بنگلادش بسیار کم بود اما دولت همه چیز را الکترونیکی کرد و دستور داد در همه جا کتابخانه احداث کنند.

سرکار افزود: از دبستان تا دانشگاه، حتی در بانک‌ها و دیگر ادارات بر اساس قانون باید کتابخانه وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی نیز در این کشور راه‌اندازی شده است و روند گرایش مردم به کتاب‌های الکترونیکی هنوز جامعه را احاطه نکرده و همه از جمله کودکان نیز به کتابخوانی علاقه دارند.

این استاد زبان و ادبیات فارسی با اشاره به این‌که در بنگلادش هزار دانشجوی ادبیات فارسی مشغول تحصیل‌اند، گفت: گرچه این تعداد روز به روز در حال افزایش است، با کاهش کیفیت نیز مواجهیم و امیدواریم زودتر این مساله را حل کنیم.

در ادامه نسیب گیو چف از دانشگاه باکوی آذربایجان با اشاره به تاثیر بی‌بدیل شیراز بر تاریخ ایران، گفت: این شهر ویژگی‌هایی خدادادی دارد، ازجمله آب و هوایی نیکو که بر روند شاعرانگی نیز تاثیرگذار بوده است.

او بیان کرد: با خواندن حافظ از تعلقات این‌جهانی رها می‌شویم و دنیای مصرف‌گرای امروز را که فاقد جنبه‌های معنوی و روحی است، طرد می‌کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت ناگوار کتاب‌خوانی در همه جهان تاکید کرد: با وجود این، تا آدمی زنده است کتاب نیز پابرجاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۲۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس

طرفداری| مدیر روابط عمومی باشگاه سپاهان به شدت به یکی از رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور تاخت.

انتشار ویدئویی از پیرمردی هوادار سپاهان در حاشیه دیدار این تیم مقابل پرسپولیس خبرساز شد و واکنش‌های بسیار تندی را به دنبال داشت. در ادامه این فرد از دختران هوادار پرسپولیس عذرخواهی کرد، ولی باشگاه سپاهان معتقد بود باید هویت منتشرکنندگان این ویدئو نیز مشخص شود. محمدرضا میرصالحیان مدیر روابط عمومی باشگاه سپاهان با انتشار یک استوری از رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور بار دیگر به منتشرکنندگان ویدئوی مذکور اشاره کرد.

 

از دست ندهید ????????????????????????

بایرلورکوزن رکورد 59 ساله را می‌شکند پاس دیدنی سردار آزمون برابر یوونتوس که با بی‌دقتی گل نشد (فیلم) کلوپ: امیدوارم با هوای بارانی اشک‌هایم را کسی نبیند پالما با ایرانی‌ها فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (17 اردیبهشت)
  • مستند «نغمه های فروزان» فیلمی درباره بدیع الزمان فروزانفر
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • استوری عجیب هادی چوپان؛ سعدی و حافظ فقط؟ نه من هم هستم! + عکس
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)