Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- آئین گشایش و گرامیداشت هفته قلم با حضور ادیبان، فرهنگوران، شاعران و نویسندگان به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ظهر پنجشنبه در گلزار شاعران آرامگاه حافظ برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این آیین که با حضور چهره هایی نظیر یدالله طارمی، کاووس حسن لی، جمال زیانی و غلامعلی خوشبخت، مرضیه اوجی، غزال وصال و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برگزار شد پس از ادای احترام حاضران به مقام خواجه حافظ شیرازی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با ادای احترام به خاندان نورانی وصال که مقبره ای در جوار آرامگاه حافظ دارند خواستار توجه ویژه به این خاندان و موزه و گنجینه آنان در شهر شیراز شد و به بهانه روز گرامیداشت قلم موضوع موزه نورانی وصال را پیش کشید و گفت: این موزه که در حال حاضر در خیابان قصردشت نرسیده به پل معالی آباد قرار دارد به نظر می رسد آنچنان شایسته و بایسته در دستان اهل قلم نیست.

بهزاد مریدی با اشاره به اینکه انتظار می رود این موزه محفل ادبا و شعرا باشد از علاقه مندان این خاندان خواستار تبدیل این موزه به محلی برای گردهمایی ادیبان و فرهیختگان شود.

وی با توجه به اینکه اکنون موزه و گنجینه نورانی وصال در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار دارد عنوان کرد: اعتقاد داریم دانشگاه علوم پزشکی این مکان را به لحاظ فیزیکی اداره کرده اما به لحاظ مخاطب سازی موفق نبوده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس با این پرسش که در طول سال چند بار ادیبان و شاعران توانسته اند در موزه نورانی وصال گردهم آیند تاکید کرد: موزه و گنجینه نورانی وصال باید به اهل آن بازگردد.

موزه نورانی وصال به خانه شعر و ادب اختصاص یابد/ مزین ساختن خیابانها به نام مفاخر شیراز

وی اهالی قلم فارس را صاحبان اصلی موزه یادشده دانست و افزود: این موزه باید محفلی برای مترجمین، نویسندگان، شعرا، ادبا و فرهنگوران باشد، بنابر این می شود این موزه را به خانه شعر و ادب و موسیقی تبدیل ساخت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس نشست هایی که تاکنون در این موزه برگزار شده را صرفا در حوزه دانش پزشکی دانست و گفت: با تمام احترامی که برای دانشگاه علوم پزشکی قائلیم اما وصیت نورانی وصال و طاهره صفارزاده به عنوان واقف بر این بوده که این موزه به شعر و ادب اختصاص یابد. حتی اگر این موزه در اختیار دانشگاه علوم پزشکی باشد این اجازه داده شود که به خانه شعرا، ادبا، اهل قلم و مفاخر فرهنگی فارس اختصاص یابد.

رئیس هیئت مدیره انجمن اهل قلم فارس هنگام ادای احترام اهالی فرهنگ و هنر به مقام نورالدین رضوی سروستانی، استاد آواز و موسیقی استان که در گلزار شاعران آرامگاه حافظ آرمیده هم خواستار قرار گرفتن نام مفاخر استان بر معابر و خیابانهای شهر شیراز شد و گفت: چرا نباید همچنانی که شورای شهر شیراز خیابانی را به نام استاد دیرین مزین ساخت، خیابانی به نام استاد رضوی سروستانی و دیگر اساتیدی که در غربت دارالرحمه شیراز قرار دارند نگذارد.

هنرمندان ومفاخر فارس طرف مشورت شورا قرار گیرند/جاده خرامه شایسته قطعه مفاخر فارس نیست

وی با اشاره به اینکه آنچه فرهنگ و ارشاد داشته به نام هنرمندان و ادبا قرار گیرد عنوان کرد: تا جایی که توانستیم در نامگذاری اماکن فرهنگی و هنری از نام مفاخر فارس بهره بردیم لذا جا دارد از اعضای جدید شورای شهر شیراز بخواهیم این مهم را به اهالی فرهنگ و هنر و ادب واگذار کنند یا طرف مشورت قرار گیرند. زیرا بسیاری از بزرگان داریم که هویت شهر را می سازند.

مریدی با اشاره به اینکه جای جای شهر شیراز دارای هویت هایی است یادآور شد: در کنار نام نامی شهدای گرانقدر فارس که جان خود را فدای استقلال و امنیت کشور کردند، باید نام بزرگان شعر و ادب و هنر یادآوری شود.

وی همچنین خواستار جدی گرفتن قطعه هنرمندان و نام آوران شیراز در مکانی مناسب آنان شد و گفت: تمام هنرمندان به گونه ای آرزو دارند که در جوار آرامگاه حافظ باشند اما معذوریت هایی اجازه نمی دهد این امکان فراهم شود بنابراین از شورای جدید شهر شیراز درخواست می کنیم به این موضوع بپردازند تا این قطعه در فضایی مناسبتر فراهم شود. زیرا قطعه ای که در بهشت احمدی شیراز واقع در جاده خرامه در نظر گرفته شده شایسته این مفاخر نیست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس با اشاره به اینکه گردشگران با دیدن مزار شاعری مانند حمیدی شیرازی به یاد اشعار و سروده های او خواهد افتاد افزود: این مفاخر هویت شیراز و فارس را به جهانیان ارایه می دارند بنابر این جا دارد در بهترین و زیباترین نقطه شهر شیراز در یکی از بوستانهای آن مقبره بزرگان و مفاخر ادب، فرهنگ و هنر قرار گیرد.

آغاز بکار پایگاه اطلاع رسانی انجمن اهل قلم/شیراز فقط به حافظ، سعدی، شوریده و بابافغانی نمی بالد

در ابتدای این مراسم، مسئول انجمن اهل قلم استان با اشاره به این آیین گفت: به یمن روز قلم روز گذشته پایگاه اطلاع رسانی انجمن اهل قلم آغاز به کار کرد.

حسن دهقان با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته گرامیداشت قلم در فارس افزود: امروزادای احترامی به اهالی قلم می شود که درآرامگاه حافظ آرمیده اند و در سایه بلند حافظ شیرازی کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.

وی با اشاره به قرار گرفتن آرامگاه اهلی شیرازی و فرصت شیرازی در جوار حافظیه عنوان کرد: شیراز فقط به حافظ، سعدی، شوریده و بابافغانی و ... نمی بالد چراکه مفاخری هم در دوره اخیر پرچم شیراز را در حوزه ادبیات برافراشته نگه داشته اند.

دهقان روز قلم را نقطه عطفی برای گرامیداشت بزرگان ادب و فرهنگ فارس بیان کرد و افزود: گرد آمدن در گلزار شاعران ادای احترام به بزرگانی است که هریک حق بزرگی بر فرهنگ، ادب و هنر ایران و جهان دارند.

هدایت رضایی رئیس انجمن موسیقی فارس نیز در پایان این مراسم که تا نیمروز ادامه یافت به ویژگی های اخلاقی و منش رفتاری استاد رضوی سروستانی اشاره کرد و با اشاره به اینکه خود از شاگردان این استاد آواز و موسیقی فارس بوده است گفت: استاد رضوی سروستانی از نادر اساتید موسیقی به شمار می رفت که احترام ویژه ای حتی برای خردسال ترین شاگردان خود قایل بود.

وی با اشاره به متنی که روی سنگ مزار این استاد موسیقی فارس حک شده افزود: ایشان در پایان هر یک از آموزش های خود شاگردان را به خواندن شعر «نادعلی» دعوت می کرد.

در ادامه ویژه برنامه های بزرگداشت روز جهانی قلم در استان فارس، شنبه ۱۷ تیرماه جاری آیین افتتاحیه شب های شعر و موسیقی ساعت ۱۸ درسالن غزل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می شود. این در حالیست که یکشنبه ۱۸ تیرماه ساعت ۱۸ ازکتاب «فرهنگ جامعه نیما پژوهی» دکتر کاووس حسن لی رونمایی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در گلزار شاعران آرامگاه حافظ چهره هایی ادبی و هنری نظیر دکتر مهدی حمیدی شیرازی، دکتر عبدالوهاب نورانی وصال، حسن امداد، دکتر لطفعلی صورتگر، علی محمد مژده، دکتر علیرضا شاهپور شهبازی، دکتر افراسیابی، دکتر جواد مصلح، نورالدین رضوی سروستانی، رصول پرویزی و حمید دیرین آرمیده اند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۷۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • همه عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رای مردم باشند
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • تمام عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رأی مردم باشند
  • (ویدئو) نماینده مجلس: تلویزیون میدان فرهنگ و هنر را تقریبا واگذار کرده است
  • اسبقیان: چهار آئین نامه برای ارتقا فرهنگ هواداری تدوین می‌شود
  • استوری عجیب هادی چوپان؛ سعدی و حافظ فقط؟ نه من هم هستم! + عکس
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر